¿TE AYUDAMOS? 93 879 58 69

LUNES A VIERNES 8h a 22h
SÁBADOS, DOMINGOS, FESTIVOS 9h a 22h

  1. Inicio
  2.  » 
  3. Consejos de salud
  4.  » CONSELLS PER A PACIENTS AMB MALALTIA VENOSA CRÒNICA

CONSELLS PER A PACIENTS AMB MALALTIA VENOSA CRÒNICA

Jul 28, 2023 | Consejos de salud, Sin categoría

1- EVITA LES FONTS DE CALOR: La calor provoca dilatació venosa, per això la nostra recomanació són els massatges amb crema de gel fred. També és important elevar les cames per sobre del cor i fer moviments per ajudar al retorn venós. Pregunta’ns els moviments a fer!

2- MOU LES CAMES: Aprofita qualsevol moment per moure les cames. També et recomanen que facis esport per tal d’activar la circulació venosa.

3- DUTXAT AMB AIGUA FREDA: Una dutxa diària amb aigua freda a les cames activa la funció venosa i disminueix la sensació de pesadesa i dolor.

4- EVITA L’ESTRENYIMENT: L’excés de pes i l’estrenyiment augmenten la pressió venosa, però amb una dieta rica en fibra es pot ajudar a combatre els símptomes.

5- LIMITA ALGUNS ALIMENTS: Evita l’alcohol, el tabac, el cafè, els condiments i qualsevol substància irritant, com pot ser el picant, ja que tots aquests provoquen congestió a les venes.

6- PORTA ROBA ADEQUADA: La roba molt estreta comprimeix les venes i impedeix el retorn venós. Les sabates amb taló o bé, les sabates planes no permeten una pressió adequada per afavorir el retorn venós.

7- CONSULTA’NS: A la farmàcia disposem de medicaments amb indicació terapèutica aprovada per a la malaltia venosa crònica que podem dispensar sense recepta, pregunta’ns!

HEMORROIDES

1- EVITA L’ESTRENYIMENT: Procura prendre abundants líquids com per exemple aigua, infusions, etc. En el cas de necessitat pots utilitzar un laxant osmòtic per a afavorir que el bolus fecal sigui més tou.

2- NO ROMANGUIS EN POSICIÓ ASSEGUDA LLARGS PERÍODES DE TEMPS

3- REALITZA ACTIVITAT FÍSICA: Fes exercici, mínim 30 minuts al dia. Les idees que et donem són: caminar, pujar escales, entre d’altres. Evita anar amb bicicleta, muntar a cavall o qualsevol esport que augmenti la pressió de les venes de l’anus o el recte.

4- AIXECA’T: Intenta aixecar-te un cop cada hora i fes un petit passeig. En el cas que es presenti dolor, pots fer rentats de seient durant 10-15 minuts diaris, 2 o 3 cops al dia i aplicar-te gel.

5- UTILITZA TOVALLOLETES: Aquestes han de ser específiques per a hemorroides. És recomanable fer rentats i no fer pressió amb el paper en netejar-te després de la defecació.

6- LIMITA ALGUNS ALIMENTS: Evita l’alcohol, el tabac, el cafè, els condiments i qualsevol substància irritant, com pot ser el picant, ja que són irritants per a l’intestí

7- CONSULTA’NS: A la farmàcia disposem de medicaments amb indicació terapèutica aprovada per a les hemorroides que podem dispensar sense recepta, pregunta’ns!